Saturday, December 12, 2009

'doublestandard'





Hasil editing dari aku..Ehss..sumpah bosan.




People:

Saturday is so bored...wake up early in the morning..and get dress just to go to the office..huhs...kinda of weird, working on Saturday..Yarr..Maybe this is what we call business.
Uhhmm..my big boss is not around. A bit relieved..Dun noe what to do else..lambatnya 6:30pm..teratak usangku seolah-olah memanggil aku...agar cepat pulang..Hoho....
Mahu tulis lagi..tapi tentang apa ye?.....

Yup..the idea is here.....

Suatu perkara yang sukar difahami dengan akal manusia yang berfikiran normal..kenapa perlu wujudnya satu istilah yang dikenali sebagai “double standard”. Perlu ke kite wujud kan satu perbezaan darjat dengan mengehadkan pergaulan kita sesama manusia yang mempunyai hati dan perasaan yang serupa. (kalau camtu, baik duduk dalam gua aje!)...

Satu perkara yang ku kira agak melampau, secara logiknya apakah alasan? Sebab? Atau perkataan yang seumpama dengannya..’kita membezakan darjat seseorang’...(tolong gak bagi jawapan).. ;(


Mengikut fahaman aku, walaupun aku tidak begitu arif tentang Islam...tapi aku pasti yang Islam tidak pernah membezakan darjat seseorang..dan yang pasti Islam tidak pernah merendahkan martabat seseorang walau sezalim mana, sekejam dan sehina mana seseorang itu.


Uhhmm..mungkin ini lah yang di praktikkan oleh segelintir hartawan, jutawan, bilionwan yang ada kut..(maaf! segelintir sahaja ok!) susah lah kalo lupakan asal usul keturunan kut....(MELAYU MUDAH LUPA : DR.MAHATHIR)... Aku tak paham lar, sama ada, terlupa atau buabuat lupa dengan segelintir mereka ni.

Eehhss, kenapa dengan aku ni, ni la..dah BOSAN ngat, kerja pun xde, tu yang tetiba terpikir lak ngn istilah ‘Double standard’ ni..tak pasal pasal tulis wat jadik entry, people: U think ad eke yang akan terasa...(AMPUN)....hahaha..aku pun tak paham la....manusia...manusia...


Nauzubillah Ya Allah, jauhkan lah aku dari sifatsifat seperti itu....Amin~~

p/s: Dear...kamu ada show petang ni, wish u all the best.




















3 comments:

d i e y L a . said...

haha manusia nana.
bila kat atas mula la lupa diri.
hee

maira adreanna said...

tak bagus tak bagus

~~dhiaadeera~~ said...

ade je orang camtu girls..huhs...manusia....dunia....
camtu la....ishh!!